Return to site

Élje át újra a lyoni szurkolói menetet és a lelátó hangulatát!

videók

Meggypirosba öltöztették a magyarok szerdán Lyont, ahol az utolsó csoportmeccsét játszotta a labdarúgó válogatottunk Portugália ellen. Kollégáink végigkísérték a szurkolókat a menettel és együtt szurkoltak velük a stadionban is. Élje át újra az élményt videóinkkal!

A magyar szurkolók gyülekezési pontja a lyoni lóversenypályánál, a L'hippodrome de Lyon-nál volt. A drukkerek 12 órától találkoztak, énekléssel, dalolással, hatalmas jókedvvel várták, hogy 14 órakor elinduljon a menet a stadionba. A vonulás néhány perccel hamarabb startolt, 6 kilométert tettünk meg a mérkőzés helyszínéig. Aki ott volt, biztosan nem feledi azt a varázslatos másfél órát.

A hatalmas tömeg végig nagyon fegyelmezett volt, néhány petárda durrant csak, de nagyon barátságosak voltak a magyarok az őket bámuló helyiekkel, akik mobiltelefonokkal vették a felvonulást, integettek, az ablakból figyelve követték a menetet. A rendőrök végig biztosították az utat, lezárták a felvonulást érintő utcákat.

A felvonulás végén váratlan meglepetés érte a menetet, hiszen bár 15 órára volt meghirdetve a kapunyitás, megvárakoztatták az elcsigázott, 6 kilométert gyalogló szurkolókat, akik között számos gyermek is volt. A 35 fokos kánikulában feszültté vált a helyzet, sehol nem volt víz, sokan kitikkadtak. A szurkolókat hangosbemondóval, magyarul is tájékoztatták a csúszásról, de ez csak tovább bőszítette a tömeget. Hogy nem lett nagyobb balhé, az csak a türelmüknek volt köszönhető.

A kapuknál közel sem volt olyan szigorú a beléptetés, mint ahogyan azt előre gondoltuk. Mindenkit megmotoztak ugyan, a nagyobb táskákat nem lehetett bevinni, de a kisebbeket igen, ezeket pedig nem minden esetben ellenőrizék. Ha akkumulátor töltőt találtak, azt is le kellett adni.

A lyoni stadion kifejezetten szurkoló barát, 25 ezer wifi hotspotot szereltek fel, így mindenki nyugodtan posztolhat, szelfizhet, videózhat akár meccs közben is, és az elkészült képeket, fotókat máris megoszthatja az interneten.

A kiszolgálás is első osztályú, torok nem maradhat szárazon, bár a sör alkoholtartalma inkább a nullához közelít, mint az egyhez.

Így szóltak a Himnuszok a stadionban.

És akkor megszereztük a vezető találatot!

Így örültünk a harmadiknak:

És így örültünk a végén:

És a végén még Nacsa Olivér is megmondta: