Return to site

Isten angyalai

a videó, amire a "fél világ" kattintott
Fantasztikus megtekintési számokat produkált a Facebookon az a mindössze 36 másodperces kisvideó, amit Németh Norbert barátommal készítettünk a delmagyar.hu első multimédiás történetmesélő cikkéhez, amely az ország egyetlen gyermek ülőröplabdacsapatát, a Csakazért SE Békáit mutatja be.
A cikk - ami a valaha született összes történetem közül az egyik legkedvesebb a számomra -  egy új online rovat, a Köztünk élnek cikksorozat első része, ahol olyan érdekes embereket, közösségeket mutatunk majd be, akik nem mindennapi tettekre képesek, de különösen nem harsognak a hírek a dicsőségükről, pedig tényleg itt, köztünk élnek.
A cikkből kiemeltük a videót, amit Petró János, a gyerekek edzője is feltöltött a csapatuk hivatalos Facebook oldalára. Már ott is nagyon sikeres volt: a most 250 kedveléssel bíró oldalon több mint 30 ezer megtekintést hozott. Óceániától Palesztináig, Argentínától Olaszországig osztották meg.
Akkor határoztam el, hogy megkeresem a videóval a világ egyik legnagyobb röplabdás Facebook oldalát, talán ők is megosztják a a szegedi ülőröplabdások kisfilmjét. Nos, a Volleyball Addicts brazil származású szerkesztője, Breno Bruzin roppant készséges volt és miután neki is nagyon tetszett, amit látott, kitette a videót. Ami óriási siker lett a 180 ezer (!) kedvelőt magának tudó oldalon: máig közel 280 ezren nézték meg, több mint 6 ezren osztották meg. Rengeteg bátorító, kedves hozzászólás érkezett, mind közül a legtalálóbb, egy brazil olvasó kommentje, mely szerint ők Isten angyalai: angelitos de dios.