Return to site

Rangos díjat kapott a Csakazért SE cikk

Korábban már beszámoltam arról, hogy milyen hatalmas sikere volt a Facebookon annak a kisvideónak, amely a Csakazért SE: ha nincs ellenfeled, győzd le önmagad!” című multimédiás történetmesélő cikkemben jelent meg. Szerdán maga a cikk is rangos elismerésben részesült: a HBLF „Média a Társadalomért” díjkiosztón az első helyen végzett.
Az elismeréseket március 25-én, ünnepi fogadáson adták át a Brit Nagykövetségen.  
A 2014-ben tizenharmadik alkalommal meghirdetett pályázat célja, elismerni a társadalmi összefogás és felelősségvállalás példaértékű bemutatását, a társadalom, és a kisebb közösségek szellemi és gazdasági fejlődését elősegítő, a különböző szektorok, csoportok, szervezetek és magánszemélyek összefogásával sikeresen megvalósuló kezdeményezések népszerűsítését a médiában.
broken image
A HBLF „Média a Társadalomért” sajtóanyagának ide vonatkozó részlete:
"2014-ben Horváth Levente (delmagyar.hu) „Csakazért SE: ha nincs ellenfeled, győzd le önmagad!” című munkájával érdemelte ki a Média a Társadalomért pályázat első díját, és az azzal járó 200.000 forintot. Az írás a Csakazért SE-Békák, Magyarország egyetlen utánpótlás ülőröplabda-csapatát mutatja be. A mozgásukban korlátozott gyerekek és ép társaik együtt alkotnak csapatot. Rendszeresen járnak edzésre, de még egyetlen tétmeccset sem játszottak és vélhetően nem is fognak. Mégis nagyon fontos, hogy létezik ez a kis közösség, mert példát mutat arról, hogyan kell elfogadniuk egymást a mozgáskorlátozottaknak és az ép társaiknak. Az I. helyezettnek járó oklevelet Simon András adta át, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. nevében tolmácsolta Tóth Valentin, kommunikációs igazgató szavait: „Örömmel állunk minden olyan kezdeményezés mögé, amely segít alkotó közösséggé formálni társadalmunkat. Meggyőződésünk, hogy a  magyar gazdaság csak akkor lehet versenyképes és sikeres, ha  összefogásra és fejlődésre nyitott társadalom ad neki otthont. A HBLF által díjazott újságírók fontos küldetést teljesítenek azzal, hogy hírt adnak példamutató, értékteremtő társadalmi kezdeményezésekről.”
Az elsimeréssel járó összeget teljes egészében a csapatnak ajánlottam fel. (Az adók levonása után ez 171.200 forint). Még egyszer köszönöm kollégáim és barátaim - Gere Zsolt, Talpai Attila és Németh Norbert - munkáját, akik részt vettek a projekt elkészítésében.
broken image